Fanfare Aloysiana en Harmonie St. Michael: De (muzikale) krachten gebundeld

24-01-2024
logo's

De Krachten gebundeld; Twee Schaesbergs verenigingen verenigd.


Dat (muziek)verenigingen het moeilijk hebben is bekend. Het aantal leden loopt terug en nieuwe (jeugd)leden starten maar mondjesmaat aan een muzikale carrière.

In Schaesberg leidde dat in 2023 tot gesprekken tussen de Koninklijke Fanfare Aloysiana en Harmonie St. Michael om te verkennen of en hoe men intensiever kan samenwerken. Dat heeft ertoe geleid dat beide korpsen dit jaar een intensieve samenwerking aangaan.

2024: Een gezamenlijke muzikale start

Vanaf januari 2024 start deze bijzondere samenwerking. Inmiddels heeft er een kennismakingsavond plaatsgevonden voor de leden van beide verenigingen onder het genot van een hapje en een drankje. Vanaf 24 januari repeteren ze samen op de woensdagavond in gemeenschapshuis An de Koel van 19.45 uur tot 22.00 uur. Er is een gezamenlijk (muziek) programma en er worden activiteiten gepland voor beide korpsen samen. Er is (nog) geen sprake van fusie. Beide korpsen blijven bestaan maar trekken dus voorlopig helemaal samen op; ze hebben dezelfde repetitiedag, dezelfde locatie en staan onder leiding van een gemeenschappelijke dirigent. Ad Triepels, al heel wat jaren dirigent bij de Fanfare Aloysiana, gaat met heel veel plezier deze uitdaging aan. Op vragen of dat wel samen gaat  -een harmonie en een fanfare-  heeft hij een duidelijk antwoord: “Gaat niet, bestaat niet.”

En zo beginnen de muzikanten van de Aloysiana, de Michael en dirigent Ad Triepels aan een nieuw avontuur en zien ze de muzikale toekomst hoopvol tegemoet.