Jubeljaar voor Aloysiana

16-10-2022
4 van de 5 jubilarissen. Dries van der Burgt, Pierre Souren, Mieke en Paul Grouls. Jos Wetzels ontbreekt op de foto

Eindelijk mocht de traditionele jaarlijkse familiedag van de Koninklijke Fanfare Aloysiana uit Landgraaf weer eens uitgebreid gevierd worden. En dat was maar goed ook want de vereniging had nogal wat jubilea te vieren.

Fanfare Aloysiana viert dit jaar haar 160-jarig bestaan en is daarmee al sinds jaar en dag de oudste muziekvereniging van Landgraaf. Daar is de vereniging maar wat trots op.

Maar nog veel trotser is ze dit jaar op haar 5 jubilarissen.

Paul en Mieke Grouls, broer en zus vieren beiden hun 25-jarig jubileum bij de vereniging.

Dries van der Burgt, Pierre Souren en Jos Wetzels zijn dit jaar maar liefst 6o jaar lid van de vereniging. Bijzondere jubilea die zeker niet onopgemerkt voorbij mochten gaan. En dus werden de jubilarissen letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet. Niet alleen op muzikaal gebied, maar ook in diverse bestuursfuncties. Alle vijf maakten ze zich de afgelopen jaren ook verdienstelijk in allerlei hand- en spandiensten en waren én zijn ze zonder uitzondering actief bij de organisatie van  activiteiten die de Aloysiana organiseert zoals concerten, tentfeesten, concertreizen en familiedagen.

De familiedag van dit jaar werd druk bezocht door jong en oud. In de middag werd er een speurtocht gelopen en in de vroege avond mocht men geniet van een buffet alvorens de huldiging van de jubilarissen plaatsvond. Dit buffet werd overigens door de Vriendengroep Cent Amis aangeboden aan de fanfare zodat men goed voorbereid aan een heerlijke feestavond kon beginnen. Die feestavond was zoals velen beaamden weer eens ‘ouderwets gezellig’ en zeker voor herhaling vatbaar.